top of page

Transformační kurz REKONSTRUKCE ATTACHMENTU, MATRICE PRO EMOČNÍ SEBEREGULACI A VZTAHY

REKONSTRUKCE ATTACHMENTU

(MATRICE PRO EMOČNÍ REGULACI, MEZILIDSKÝ KONTAKT A LÁSKU)

Cyklus tří prodloužených víkendů (je možné absolvovat i jeden nebo dva).

8. – 10. 11. 2019

29.11. – 1. 12. 2019

24. – 26. 1. 2020

Časový rozvrh víkendů:

pátek 18:30 - 21:30h

sobota 10 - 20h

neděle 10 - 17h​

Místo konání:

Živá kavárna (její prostorná meditační místnost) v Praze-Radotín. http://zivakavarna.cz/#novinky

Radotín je jen kousek vlakem z Prahy hl.n. (16 minut) nebo Smíchovského nádraží (8 minut) směr Karlštejn. Vystoupíte na nádraží Praha-Radotín a ulicí Matějovského projdete až k nám, jsou to dvě minutky.

Anebo můžete jet z Prahy autobusem číslo 244 ze Smíchovského nádraží.

Dojezd MHD je velmi dobrý a pro ty, kteří by raději autem, domlouváme možnost vzájemného dovozu jinými účastníky kurzu.

Filosofie kurzu:

Období mezi početím a třetím rokem života dítěte je obdobím nejrychlejšího vývoje. V kontaktu s matkou se utváří neurofyziologická „architektura“ (obvody) pro emoční seberegulaci, spojení a lásku.

Vývoj primární citové vazby (attachmentu) – naše rané zkušenosti s mezilidským kontaktem - poskytne konstrukci pro pozdější fungování v životě. Zažívali jsme stálý pocit bezpečí a jistoty anebo jsme prožívali výkyvy nebo dokonce negativní převažovalo? Na tom závisí, jestli budeme mít v dospělosti kapacitu pro mezilidský kontakt, budeme schopni cítit lásku citově i tělesně, jestli se budeme v přítomnosti blízkého člověka cítit bezpečně, jestli tam vůbec takový člověk bude, jak budeme zvládat nedorozumění a spory, jak budeme fungovat sexuálně, zda budeme zdraví…

Pokud mezi početím a třetím rokem života (včetně porodu) strávíme příliš času v módu „boje o život“, protože je máma nedostupná nebo nereaguje citlivě na naše potřeby, v naší nervové soustavě se doslova nevybudují fyzické struktury, které řídí schopnost tělesně a citově se propojit s druhým člověkem. Zároveň na kvalitě attachmentu do značné míry závisí, jak reagujeme na stresové podněty. Pokud máme nedovyvinutou tuto základní architekturu, máme bouřlivé reakce i na malé podněty. I malé podněty vnímáme jako obrovské. Kromě našich vztahů tím trpí i zdraví. Pokud je zapnutý fyziologický „mód holého přežití“, organismus neinvestuje energii do budování imunity, oprav poškození těla, trávicího procesu. Pak rychleji stárneme, nefunguje nám metabolismus, jsme častěji nemocní.

Průběh kurzu a metody:

V tomto kurzu se zaměříme na postupnou opravu stěžejních míst v mapě attachmentu. Naše tělo a mozek totiž nevnímá rozdíl mezi minulostí a přítomností. Pokud člověku poskytneme tělesně-emočně-mentální prožitek dokonalého attachmentu, je možné „přepsat“ i mnoho desetiletí starý záznam toho původního.

Začínáme v pátek večer teorií, kterou navazuji na Vaše úvodní sdílení, abychom mluvili i o teorii prakticky. Zároveň dávám určitá individuální doporučení. V sobotu a neděli se věnujeme přepisům. Ty probíhají: Vleže s hudbou a průvodcem (nejranější zápisy), vsedě s terapeutickým dotekem (k prohloubení kapacity pro spojení a hranice) i ve stoje v pohybu, tak jak to možná znáte z rodinných konstelací, ovšem s propojením na buněčnou integraci prožitků.

Při sestavování metod přepisů čerpám z mnoha zdrojů: Teorie attachmentu, Vývojová psychologie podle Wilhelma Reicha a Alexandra Lowena, Polyvagální teorie Stevena Porgese, Somatic experiencing Petera Levina, Primární terapie Arthura Janova, bodyterapie podle Mona Lisy Boyesen, celostní somatický přístup Kathy Kain.

Ubytování a stravování:

Na místě můžete přespat za příplatek 100 Kč/noc ve vlastním spacáku či dovezených lůžkovinách na vlastní karimatce. K dispozici jsou i flaušové deky a pár polštářků.

V okolí jsou obchody a restaurace, ale z časových důvodů spíš doporučuji objednat si u nás stravu. V Živé kavárně vaří moc dobrou vegetariánskou kuchyni. Pokud máte zájem o objednání stravy, připište to do své emailové rezervace.

Cena stravování:

V pátek začínáme až v 18:30h, tak prosím přijeďte navečeření.

Sobota:

oběd 140 Kč (malá polévka a druhé jídlo)

večeře 100 Kč (hustá polévka s chlebem anebo jiné teplé vegetariánské jídlo)

Neděle:

oběd 14O Kč

Večeři už nepodáváme, končíme v 17h.

Snídaně je možné si přivézt nebo si je objednat v Živé kavárně (cena za jednu snídani je 60 Kč). Podle Vašich preferencí dohodneme v kavárně snídaňové menu. Na místě je k dispozici varná konvice a nádobí.

Cena samotného kurzu bez stravování a ubytování je 4000 Kč. Ubytování na dva dny 200 Kč a cena za plné stravování včetně snídaní 500 Kč. Vše dohromady tedy 4700 Kč. Dotazy a rezervace poprosím na ivetahavlova@seznam.cz. Těšíme se na Vás s kolegou Karlem Veselým.

www.ivetahavlova.cz

Řekli o kurzech (jiných než tento - kurz zaměřený čistě a hloubkově na attachment pořádám poprvé):

"Milá Ivetko, Tvůj kurz je velice bohatý. Je prima, že s Kájou prakticky ukazujete, jak se mohou situace v každodenním životě řešit. Líbí se mi Tvůj lidský, laskavý přístup k nám všem. Jsi pro mě inspirující, když u Tebe vidím, jak mít lze zdravě nastavené hranice. Díky setkávání mám lepší stabilitu v sobě i v přístupu k druhým. Vítám, že, byť se na začátku procesy změn zdají složité, celkem rychle se při každodenním používání zrychlí.

S úctou a vděčností Irča"

"Kurz u Ivety byl pro mě zjevením, ve správný moment na správném místě. Dostala jsem se na kurz skrze Ivetčiny články, popisovaly velice trefně věci, které jsem někde v hloubce cítila, ale nedokázala uchopit. Kurz samotný pak pro mě byl průlomový, nabídl mi velice jasný a esenční pohled na svět a témata ke kterým jsem se prokousávala jinými seberozvojovými a terapeutickými metodami roky, úplně jednoduše a na talíři rovnou. Bez obalu, bez ezoterických rámců, prostě jen prakticky. A postupně také nabídl jednoduché metody práce sama se sebou, s důrazem na práci s tělem a vyslal mě na další část cesty. K Ivetě jsem velice rychle získala důvěru a s pochopením, že není za co se stydět, prostě jít za příběh a pracovat na sobě a nástroje které nám s péčí a láskou poskytovala, mě velice posílily. A to i přesto že součástí procesu bylo i opuštění dětského předpokladu zázračného řešení a vykročení do dospělosti, která je v každodenní našem převzetí zodpovědnosti za své emoce a své prožívání. Ivetku s její porozuměním, pochopením otevřeností a pokorou vřele doporučuji." Iva

Štítky:

Archiv
Sledujte Ivetu
  • YouTube
  • Facebook App Icon
  • Instagram
  • LinkedIn
  • SoundCloud
bottom of page